Lahana Saramaması :))

Lahana sarması yapmaya çalışıyordum ama bi türlü beceremedim. Aklıma daha önce Anne Kaz'ın bloğunda gördüğüm gibi yapmak geldi. Sarılmayan lahana yaprakları için birebir. Önce lahana yapraklarını bir güzel haşladım, yapraklar haşlanırken içini hazırladım kendimce. Daha sonra tencerenin dibine lahana yaprağı üzerine iç harcı, tekrar lahana tekrar harç derken yapraklar ve harç bitene kadar devam ettim. Suyunu koyup sıcak olarak tabi:) kısık ateşte pişirdim. Pasta gibi dilimleyerek servis yaptım:) Eşim başta çok dalga geçti ama sonucu görünce çok beğendi ve aşağıdaki fotoğrafı da kendi çekti...

Yorumlar

Şenay- Doğam dedi ki…
Karedenizli olan ben :) saramamasam ayıp olur :) sararım ama..

Oldu kı tembellık yapacagım tutar.. boyle de yapayım.. ne olur sankı :)))

tesekkur ederım cok guzel bır paylasım dı bu :)
sekerbulutu dedi ki…
şekli güzel olmasada lezzeti süperdi:))
inci çiçeği dedi ki…
tuttum ben bu lahana saramamayı:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alamut Kalesi ve Semerkant

beyaz gömleğim

İSKENDER PALA : MİHMANDAR