okuduklarım




Tatil uzun olunca tabi bir kaç tane kitap okumak farz oldu bana. Şezlongda yatarken en sevdiğim şeyi yapıp denizi seyredip kitabımı okudum.

Neler okuduğuma gelince ilki aşk romanı olduğunu düşündüğüm ve tatilde bir anda bitiverecekmiş gibi gelen Günahın Rengi. Ahmed Günbay Yıldız' ın son romanı olduğunu öğrendiğim (daha önce hiçbir kitabını okumamıştım) Günahın Rengi, küçük bir akdeniz kasabasında geçen bir anlık arzuya, ihtirasa ve intikam duygusuna acımasızca kurban edilen bir aşk hikayesi. Neyseki sonu mutlu bitiyor:)) (kitap Didim'de kaldığı için resmini çekemedim)


İkincisi Umut, Ayşe Kulin'in. Veda'nın devamı niteliğinde yazdığı ve Veda'dan sonra bir türlü okuyamadığım ama bulduğum ilk fırsatta edindiğim kitabı. Her zamanki uslubuyla akıcı ve bir anda bitiveren bir kitap. Beğendim mi? Evet çok ama sanki daha devamı olabilirmiş gibi geldi. Mesela Sabahat Aram'la ne zaman evlendi gibi...

Üçüncü kitap Uçurtma Avcısı, Khaled Hosseini (Halit Hüseyni). Hikaye Afganistanda geçiyor. Zengin ve ünlü bir babanın oğlu Emir ve hizmetkarlarının oğlu Hasan arasındaki arkadaşlık, bağlılık, kıskançlık ve ihaneti anlatan sürükleyici çok güzel bir hikaye. Sovyetler Birliği işgali sırasında Afgan halkının yaşadıkları ve Sovyetler Birliği çekildikten sonra da Talibanın halka yaptığı eziyetide konu alan bir kitap, süperdi.

Son olarak Orhan Pamuk ve Masumiyet Müzesi. Orhan Pamuk'tan beklenmeyecek derecede sıradan yazılmış bir aşk romanı. Kitap güzeldi ancak bir aşk nasıl bu kadar uzun anlatılır anlamış değilim 590 sayfa Füsun'a olan aşkından bahsetmiş. Beni etkileyen tek şey ise aşkına dair anılarını sevdiğinin eşyalararını saklaması.

Yorumlar

cimcime dedi ki…
Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.
Miyozu dedi ki…
dördü de süperdir... bende okudum.. uçurtma avcısının artı filmini de izlemelisin bence:) zuzudan sevgiler:)
sekerbulutu dedi ki…
maydonoz, blogumu begenmene ve tanıtımını yapmak istemene çok sevindim teşekkürler

Zuzu, uçurtma avcısının filmini seyretmeyide cok istiyorum inşallah fırsat bulurum, benden de sevgiler
Adsız dedi ki…
cnm umutun devamı veda.vedayı da okumanı tavsiye ederim;)
newlife dedi ki…
uçurtma avcısının kitabını okumadım fakat filmini izledim acıklıydı fakat gerçekti izlemeye fırsat yaratn bence.ben de kitabını okuyabilirsem okuyacağım.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alamut Kalesi ve Semerkant

beyaz gömleğim

İSKENDER PALA : MİHMANDAR