Ankara'da Trabzon Günleri


20-23 Şubat 2014 tarihleri arasında Ankara'da Atatürk Kültür Merkezinde Trabzon Günleri vardı. Bir öğle arası işyerinden kaçıp çok merak ettiğim Trabzon yemeklerini tatmaya gittik arkadaşlarla. Gerçektende ne çok lezzetli yemekleri varmış, kuymak, turşu kavurma, kaygana, kara lahana sarması, hamsi tava offfff offf neyse anlatmayayaım fazla yemekleri:)))
yöresel ürünlerde vardı tabiki, mısır ekmekleri, mısır unları, fındık, pestil, peynir ve tereyağlar nefis görünüyordu, ben yoğurttan yapılmış tereyağından aldım biraz, çünkü tereyağları genellikle ağır kokar ama yoğurttan yapılanlar daha hafif olduğundan bence daha yenilebiliyorlar. Eve gittiğimde denedim gayet lezzetliydi. 
Orada sadece yiyecekler yoktu tabiiki, trabzon bakırları, rize bezleri, el yapımı bebekler ve trabzona özgü süs eşyalarıda güzeldi. Ayrıca horon ve kolbastı gösterileride vardı ama benim vaktim fazla yoktu izleyemedim, inşallah bir dahakine diyip ayrıldık......

Yorumlar

Nilgün Komar dedi ki…
oy kesileyim saaa
MAVİANNE dedi ki…
trabzon günlerindeydin demek ki,
bu yıl ben gidemedim
metronun altında kızılayda fotoğraf sergimiz vradı bizim de
trabzon günü etkinlikleri kapsamında
belki rast gelmişsindir
sevgiler
sekerbulutu dedi ki…
malesef kızılaya gitme şansım olmuyor ama haberim olsa gitmek isterdim bir öğle arası kaçamağında, bu arada bende fotoğrafçılık kursuna başladım inşallah ben de sizin gibi güzel kareler yakalayabilirim
MAVİANNE dedi ki…
başarılar diliyorum
fotoğraf çekmek çok zevkli
sevgiler
birdunyafikir dedi ki…
Şu memleket günleri ne iyi oluyor, hem o yöreye özgü ürünleri tadabiliyoruz/alabiliyoruz, hem bilmediğimiz bazı kültürel özelliklerini öğreniyoruz. İstanbul'da Feshane'de çok oluyor bu memleket günlerinden;)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alamut Kalesi ve Semerkant

beyaz gömleğim

İSKENDER PALA : MİHMANDAR