Minik prensesimiz ailemize katıldı

Biliyorum uzun zamandır bişeyler yazamadım bloguma. Hamileliğin son dönemleri biraz zorladı beni, ağrılar sancılar yaşadım, erken doğum yapacağım diye korktum ama neyseki minik meleğim kararlaştırılan günde katıldı aramıza.

Doktorumla doğum konusunu konuşup sezaryenle doğuma karar verdik ve bana sezaryen randevusu verdi. 17 Mart 2011 minik kızımın aramıza katılma günü. Ben de 23 Mart doğumluyum :) burçlarımız aynı olmadı ama aramızda 6 gün var. Beraber kutlayabiliriz artık doğum günlerimizi.

17 Mart sabahı erkenden hastaneye gittik ve 8'de ameliyathanede giyinmiş ve masaya oturmuştum bile, spinal anestezi yapıldı ve sezeryanım kısa bir süre içinde başladı ve bir kaç dakika içinde minik meleğim doğmuştu bile, çok heyecanlı, mutlu, şaşkın ve tarif edilemez duygular içindeydim. Sezeryandan sonra hemen odama aldılar ama bebeğimde solunum problemi olduğu için ancak akşama doğru yanıma gelebildi. o kadar küçük o kadar çaresiz ve masum görünüyordu ki ona her baktığımda gözlerim doluyordu. İki gün boyunca sürekli kan alıp bebeğimin takibini yaptılar üresi yüksek çıktı ilaç başlandı ve en kötüsü sütüm gelmedi ve bebeğim açlıktan sürekli ağlıyordu. ikinci gün tartıldığında 250 gr verince bebeğim (2,5 kg düştü) mama vermeye başladık ama ben sürekli emzirmeyide deniyordum. Mamaya alışmasın anne sütü emsin diye, ama sütümün hemen gelmeyişi ve mamanın tadının güzel oluşu sanırım bebeğimin mamaya alışmasına sebep oldu. 10 gün boyunca mama verdik kilo artışı olsun diye. 10 günün sonunda dayanamadım ve mamayı kestim sadece anne sütü vermeye çalıştım tabi bu arada sütümde gelmişti ve ben pompayla sağıp veriyordum kızıma. Neyse ki kızım mama vermeyince açlıktan mecburen emmeye başladı ve o an yaşadığım mutluluğu anlatamam. Şu an kızım 21 günlük ve sadece anne sütüyle besliyorum, kilo artışı da başladı yaklaşık 250 gr aldı ve biz çok mutluyuz.
Annelik çok güzel bir duyguymuş gerçekten şimdi anladım, annem derdi zaten "anne olunca anlarsın" diye evet doğruymuş, Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın, nazarlardan korusun miniklerimizi...

Yorumlar

sevtap(karabidikim) dedi ki…
Canım tebrik ederim çok sevindim.Allah analı babalı büyütsün inşallah.Prensesin ve sana çok çok geçmiş olsun diyorum.Artık emzirebildiğine göre de sorun yok o zaman.Bize de bir resim koyarsın artık canım.
Başka Anne dedi ki…
gözünüz aydıııın, analı babalı sağlıklı büyüsün umarım :)
Eylülün Kızı dedi ki…
Gözünüzaydın.Allah güzel,sağlıklı,mutlu,hayırlı bir ömür nasip etsin.
sekerbulutu dedi ki…
sevtap teşekkürederim, inşallah sende sağlıkla kavuşursun bebeklerine
deryaze teşekkürler amin inşallah
eylülün kızı teşekürler inşallah
renklendirhayati dedi ki…
Bebeğin hoşgelmiş aramıza, dünyamıza, doğumdan sonra problem yaşamamana sevindim, benim neler yaşadığımı okumuşsundur:(

bebeğinle mutlu bir ömür dilerim
Fikir İşçisi dedi ki…
hayırlı olsuuuuun :)Allah analı babalı büyütsün canım anne olmak ne güzelmiş dimi:)
Dilek dedi ki…
gözünüz aydın, benim kızımla 3 gün var arasında.
yaruze... dedi ki…
merhaba,
Allah analı babalı büyütsün.Bu güzel duyguyu tatmanıza sizin adınıza çok sevindim zira eşi benzeri olmayan enfes bir his bu.
3 kez tatmış deneyimli anne:)
Unknown dedi ki…
minik prensez buyumustur:)
onu benim icinde koklayin...
selamlar,sevgiler
sekerbulutu dedi ki…
büyüdü kooocaman bir fıstık oldu 2,5 yaşında miniğim, teşekkürler Allah isteyen herkese nasip etsin

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alamut Kalesi ve Semerkant

beyaz gömleğim

İSKENDER PALA : MİHMANDAR