30 Mart 2015 Pazartesi

Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi


Anne eli lezzeti diye bir şeyin var olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz :) ufak lezzet sırlarıyla, anne eli değmiş gibi tarifler hazırlamak ta hepimizin hayali değil mi?

Bildiğimiz ‘Kaymak’ var ya mesela. İşte o kaymak, yıllar yılı, işinin ehli hanımlar tarafından yemeklere lezzet katmak için yağ ile birlikte kullanılırmış, böylece ortaya mükellef sofralar çıkarmış. 

Şimdi ise bu sır Teremyağ Gurme Kaymaklı ile tüm hanımların mutfaklarında. Bu sırrı keşfetmek ve mutfakta şahane lezzetler yapma sırası ise bizde ;)

Hafta sonu mutfağa girip bu lezzeti keşfettim :) Poğaçalar pişerken eve yayılan koku, ohhh mis gibiydi. Siz de deneyin diye tarifini paylaşmak istedim.

Bu sırla daha neler yaparım derseniz Teremyağ Facebook ve Instagram sayfasını mutlaka takip edin derim. 
İşte tarifim :)

Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi

Malzemeler:

6 yemek kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı 
2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısını üzerine kullanacağız)
1 çay bardağı yoğurt ( 100 gr.)
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un ( 600 gr.)
1 tutam ince doğranmış dereotu
İçine;  Beyaz peynir
Üzerine; Çörekotu

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığındaki Teremyağ Gurme Kaymaklı’yı yoğurma kabına alın.

Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyin.

Azar azar unu ve kabartma tozunu ekleyip, ince kıyılmış dereotunu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.

Hazırladığınız hamuru 15 dakika bekletin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bezeler hazırlayın.

Hazırladığınız bezeleri avucunuzda açın ve içerisine beyaz peynir koyup yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirip 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun...

Bu içerik http://umutsepetim.com/ tarafından hazırlanmıştır. 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

3 Mart 2015 Salı

Makarna Lütfen Makarnaları


Kızım bir süredir yemek konusunda oldukça sorunlu, evde akşamları yemek yediremiyorum. Kreşte fazlamı yiyor o yüzden mi evde bişey yemiyor diye düşünüyorum. Öğretmenleri kreşte de çok fazla yemediğini ve çok yavaş yemek yediğini söylüyorlar. Evde de öyle çok az yiyor ve yemek yeme süremiz genellikle bir saat sürüyor. Otura kalka oynaya oynaya ama hep yemek masasında, peşinden tabakla asla koşmuyorum, masada yemeye alıştırmaya çalışıyorum. 

Kızımın en sevdiği (tabi eğer yerse) yemek makarna ve pilav, sebze hiç yemiyor. Sebzeleri sevdirmek için ne şekillere soktum bilemezsiniz. Sebzeli makarna da yaptım ama makarnalarını yeyip sebzelerini bıraktı. Benim de aklıma bir süredir bloglarda okuduğum sebzeli makarna olan Makarna Lütfen geldi. Ben de web sitesinden sipariş ettim makarnaları. Deneme amaçlı aşağıdaki üç çeşit makarnayı aldım. Yerse daha değişik ürünlerden de almayı planladım. İlk olarak karışık sebzeli makarna yaptım ve inanılmaz ama gerçek YEDİ :) 


Geçen gün ise pancarlısını yaptım ve onu da yedi, küçük bir tabak ama sonuçta yedi. Böyle güzel fikri için ve fikrini uygulamaya geçtiği için Tuğba Bayburtluoğlu'na teşekkür ederim. Çok güzel ve faydalı bir girişimcilik örneği sergilemiş. Makarna Lütfen! makarnalarının içine %35 oranında sebze koyarak Türkiye’nin ilk sebzeli tam buğday makarnasını üretmiş.  Çeşit seçeneği de oldukça fazla. Sebze yemeyen çocuklu annelere özellikle tavsiye ediyorum mutlaka denenmeli...